Apple siktar ännu högre i Dubai

Alla Apples butiker ser likadana ut. Eller? Det nya tillskottet i Dubai visar att Apple har mer kreativitet än vad som redan har bevisats. Den här butiken liknar snarare en turistattraktion än en traditionell Applebutik.

Foto: Apple.com

Den 25 april i år hölls invigningen av Förenade Arabemiratens tredje Applebutik, och den här gången har företaget bjudit på något alldeles extra. Den 56 meter långa balkongen vetter ut mot en fantastisk fontänshow i Dubai Fountain. Den oslagbara utsikten mot världens högsta byggnad, Burj Khalifa, undgår ingen.

Steve Jobs arv höjer ribban

Apples butik i Dubai Mall bjuder på högt kultiverade evenemang med utställningar och workshops. Högprofilerade talare bland musiker, konstnärer och filmproducenter gästar anläggningen. Steve Jobs arv höjer ribban för kundupplevelsen genom att etablera en butik som bjuder på allt från revolutionerande teknik till kulturevenemang i världsklass.

Välkomnar kunder på 45 språk

Med hjälp av solpaneler kan butiken stå emot det varma klimatet i Dubai. Mitt på dagen när det är som varmast hjälper panelerna till att kyla ner butiken. På kvällarna öppnas de för att alla besökare ska kunna ta plats på en terrass. Solpanelerna är lokalproducerade och anses vara en av världens största kinetiska installation.

Butiken har 148 medarbetare och en gemensam språkkompetens som omfattar 45 språk. Därav kan kunder och besökare från hela världen välkomnas.

Drönartur

Se bilder här
http://www.architecturaldigest.com/story/apple-store-dubai