Ikea släpper gratis instruktioner för unik inomhusträdgård

INOMHUSTRÄDGÅRD. Ikea har i samarbete med det danska designlabbet Space 10 tagit fram The Growroom – den unika inomhusträdgården. Instruktionerna i 17 steg finns att ladda ner gratis på internet, och tanken är att alla ska kunna vara med och skapa en miljövänligare och mer hållbar värld.

Instruktionerna är relativt enkla och den globformade trädgårdsställningen är speciellt konstruerad för optimal ljus- och vattentillförsel. Målet är att alla ska kunna odla så mycket som möjligt av sin egen kost lokalt för att skapa en miljövänligare värld.

The Grow Room är inte minst en innovation som kan inspirera världen till att bli mer självförsörjande. Ikea och Space 10 valde att släppa instruktionerna på nätet så att alla kan bygga sin egen inomhusträdgård. På så sätt kan alla vara med och skapa en grönare värld.

Originalversionen väckte stort intresse på många håll, och det kom in ett flertal förfrågningar om att både köpa och ställa ut den.

På Space 10 hade man emellertid andra tankar. Man förklarade att det inte är vettigt att uppmana till lokalproducerad mat för att sedan börja skeppa materialet över kontinenter och hav. Därför ansåg man att det var en bättre lösning att släppa instruktionerna gratis på internet och sedan uppmana världen att tillämpa dem i stället.

The Grow Room togs fram av arkitekterna Mads-Ulrik Husum och Sine Lindholm. Mads-Ulrik Husum arbetar till vardags med design och prototyputveckling hos Fritz Hansen A/S och driver egen verksamhet i Köpenhamn. Sine Lindholm är föreläsare och arbetar deltid på Briq. Hon är uppmärksammad för att sammansvärja arkitektur, konst, filosofi och psykologi i sina verk.

Instruktionerna för The Grow Room hittar du här:

https://github.com/space10-community/the-growroom

Foto: Boredpanda.com
Foto: Boredpanda.com
Foto: Boredpanda.com
Foto: Boredpanda.com
Foto: Boredpanda.com