Sagolika slottet alla inredares dröm

INREDARENS DRÖM. I Long Compton utanför Warwickshire, England, ligger ett sagolikt konstverk som snart fyller 200 år. Det är ett hem värdig en kunglighet och anses var Englands minsta slott. Omgivet av grönområden är det här idylliska paradiset som taget direkt ur en Disneyfilm.

Molly’s Lodge, som slottet heter, byggdes av den brittiska arkitekten och antikvarien Edward Blore under 1830-talet. Blore är kanske mest känd för att ha kompletterat John Nashs ritningar för Buckingham Palace.

Utsidan ser ut precis som för nästan 200 år sedan men insidan har moderniserats och gjorts om till en oförglömlig bostadsmiljö. Det här en plats som tagen ur en av Disneys mest uppmärksammade feelgood-klassiker, och ett exklusivt hem värdig en landshövding.

Här finns sovrum, vardagsrum, badrum, matsal, en dekorerad spiraltrappa och en vacker braskamin. Känslan av 1800-talet sitter i väggarna och två decenniers historia förmedlas i det viktorianska slottet utanför byn Long Compton.

Trädgårdstomten kallas för Molly’s Mews och innefattar garageplats för två bilar, ett sofistikerat arbetsrum samt en enkel enrummare. Här välkomnas gäster på ett klassiskt, elegant sätt.

Huset ligger uppe för försäljning just nu. Priset? £550 000, vilket motsvarar knappt 6,2 miljoner svenska kronor. Ryktet, historien och den övergripande charmen ger mervärde för varje investerad krona i Storbritanniens minsta slott.

Foto: Country Living
Foto: Country Living
Foto: Country Living
Foto: Country Living
Foto: Country Living
Foto: Country Living
Foto: Country Living